سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اطلاعات علمی و ارتباطات جهانی

نمونه مفهومی پژو SXC، یک خودروی شاسی‌بلند هیبریدی با قدرت 313 اسب‌بخار و مصرف تنها 5.81 لیتر در هر 100 کیلومتر، مطابق ذائقه خریداران آسیایی و در استودیوی طراحی محلی پژو در شانگهای طراحی شده است.


شرکت پژو با فروش 2142000 خودرو در سال 2010 عنوان بزرگترین خودروساز فرانسوی و نهمین خودروساز بزرگ جهان را به خود اختصاص داده است. این شرکت نیز مانند بسیاری از خودروسازان مطرح جهان، حضور موفق در بازارهای آسیایی و مخصوصا بازار چین را یکی از اهداف اقتصادی خود قرار داده است. پژو هر ساله یک محصول جدید را برای تحت‌تأثیر قرار دادن این بازار طراحی و در نمایشگاه خودرو شانگهای رونمایی می‌کند. نمونه مفهومی پژو SXC تازه‌ترین محصول این شرکت برای رونمایی در این نمایشگاه توسط استودیوی طراحی محلی پژو در شهر شانگهای طراحی شده است.

این نمونه مفهومی که یک خودروی شاسی‌بلند با طراحی اختصاصی برای بازارهای آسیایی است، نه‌تنها از تمامی خصوصیات خوب این اتومبیل‌ها مانند قدرت، عملکرد و امنیت بالا برخوردار است بلکه راحتی و آرامش سفر با خودروهای سدان را برای خریداران فراهم خواهد کرد.

در پژو SXC نیز مانند نمونه مفهومی HR1 که سال گذشته در نمایشگاه خودروی پاریس به نمایش درآمد از سیستم پاورترین ترکیبی4 پژو استفاده شده که در مجموع قدرتی معادل 313 اسب‌بخار به این خودرو می‌دهد. این سیستم ترکیبی از یک موتور توربودیزل 1.6 لیتری با طراحی جدید و قدرت 218 اسب‌بخار و یک پیشرانه الکتریکی با قدرت 95 اسب‌بخار تشکیل شده است.

این موتور کوچک و پرقدرت، اتومبیلی عضلانی و اسپرت به طول 4.870، عرض 2.035 و ارتفاع 1.610 متر را به سادگی به حرکت و شتاب مناسب خواهد رساند. برای حفظ تعادل و توان در پژو SXC، چرخ‌هایی به قطر 59 سانتیمتر به کار گرفته شده‌اند.

پژو که یکی از پیشروترین خودروسازان جهان در تولید خودروهای دوستدار محیط‌زیست است، با طراحی یک موتور کوچک با بهره‌وری بالا در کنار استفاده از پیشرانه الکتریکی، مصرف این خودرو را به 5.81 لیتر در هر 100 کیلومتر رسانده و میزان آلایندگی این خودرو تنها 143 گرم در هر کیلومتر خواهد بود. در سفرهای درون‌شهری با استفاده از پیشرانه الکتریکی می‌توان آلایندگی خودرو را به صفر رساند.

پژو sxc


مشخصات فنی دنا با موتور توربوشارژ:

 

نوع موتور ................................... EF7TC

تعداد سیلندر ............................. 4 خطی

حجم موتور ................................ 1648 سی سی

قطر سیلندر ............................... 78.6 میلی متر

کورس پیستون ......................... 85 میلی متر

حداکثر قدرت ............................ 150 اسب بخار در دور 5500 (گاز / بنزین)

حداکثر گشتاور .......................... 215 نیوتن متر در دور 2200 تا 4800 (گاز / بنزین)

سیستم سوخت رسانی .............. تزریق الکترونیکی چندنقطه ای

تعداد سوپاپ .............................. 16

حد آلایندگی موتور ................... استاندارد یورو 4

نوع گیربکس ............................... پنج دنده دستی

نوع ترمز ..................................... دو مداره قطری، ضدقفل (ABS)

ترمزهای جلو .............................. دیسکی تهویه شونده

ترمزهای عقب ............................ دیسکی

ظرفیت صندوق عقب ............... 500 لیتر

ظرفیت باک بنزین .................... 66 لیتر


تا قبل از دهه 90 استفاده از اینترنت برای مردم عادی به سادگی امکان‌پذیر نبود، چرا که استفاده از امکانات اینترنت نیاز به دانش خاصی داشت. محیط خط فرمانی(Command Line) و ساختار غیر گرافیکی اینترنت سبب شده بود که کاربران عادی علاقه چندانی به استفاده از اینترنت نداشته باشند. در اوایل دهه 90، پس از به وجود آمدن مفهوم وب در اینترنت (سال 1993 ) و پروتکل HTTP که به سادگی امکان به اشتراک گذاشتن مستندات در اینترنت را در اختیار کاربران قرار می‌داد، روز به روز بر تعداد کاربران اینترنت افزوده شد. از سوی دیگر با اضافه شدن کاربران اینترنت، حجم مستندات نیز روز به روز افزایش یافت. مسلماً خطوط سابق اینترنتی و سرورهای موجود، توانایی جوابگویی به خیل عظیم کاربران را نداشتند.
همچنین با زیاد شدن کاربران و بالا رفتن حجم مستندات، و نیز سادگی انتشار اطلاعات در اینترنت، مفاهیم تجاری نیز وارد عرصه اینترنت شدند. شرکت‌های تجاری نیاز به سرورهایی داشتند که این امکان را به آنها بدهد که به سادگی و با سرعت بتوانند اطلاعات خود را در اختیار مشتریان و کاربران خود قرار دهند.
بالطبع این امکان وجود نداشت که هر شرکت یا سازمانی که قصد راه‌اندازی سایت‌های اینترنتی را دارد، خود راساً اقدام به راه‌اندازی سرور خود کند، چرا که با وجود کاربران زیاد این سایت‌ها و حجم بالای ترافیک، نیاز به اتصال‌هایی با سرعت‌های بسیار بالا وجود داشت که مسلما حتی در صورتی که این امکان از لحاظ عملی وجود داشته باشد، هزینه بالایی را می‌طلبید.
راه‌حلی که برای این مشکل به نظر رسید، راه‌اندازی مراکز خاصی تحت عنوان Data Center یا مراکز داده‌ای بود. Data Center ها با در اختیار داشتن اتصالات پرسرعت ‌ای به اینترنت، و همچنین در اختیار داشتن سرورهای قوی و متعدد، امکان راه‌اندازی سرورهای وب را برای عموم مردم ممکن ساختند. شرکت‌های تجاری و مردم می‌توانستند با اجاره کردن فضای محدودی در این سرورها، سایت‌های وب خود را معرض دید عموم قرار دهند. برخی شرکت‌های بزرگ نیز با توجه به نیاز خود، اقدام به اجاره کردن یک سرور در مرکز داده‌ای می‌کردند و آن را از راه دور با ابزارهای خاص کنترل می‌کردند.
اکنون با توجه به رشد سریع اینترنت، روز به روز به تعداد Data Center ها اضافه می‌شود به طوری که در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته این مراکز وجود دارند. تمرکز این مراکز بخصوص در کشور امریکا بسیار زیاد است. دلیل آن ارزان بودن نرخ اتصال به اینترنت و همچنین در دسترس بودن سرعت‌های بالا می‌باشد.
برخی از این Data Center از طریق خطوط مختلف فیبرنوری، پهنای باندی بیش از 4Gbps را در اختیار دارند و تعداد سرورهای این Data Center معمولا بیش از 1000 است که بر اساس مشخصات به متقاضیان اجاره داده می‌شود.
پارامترهای زیادی در قیمت اجاره ماهانه یک سرور تاثیرگذار است که می‌توان به سرعت CPU، مقدار حافظه RAM و اندازه Hard Disk ، حداکثر ترافیکی که ماهانه در اختیار هر سرور قرار می‌گیرد، سیستم عامل سرور و همچنین سابقه مرکز داده‌ای بستگی دارد.

مشخصات یک Data Center

Data Centerهای متفاوتی در نقاط دنیا وجود دارد که با توجه به نیاز و همچنین شرایط منطقه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند. استاندارد خاصی برای یک Data Center وجود ندارد اما در اینجا سعی شده است به برخی از مشخصات عمومی یک مرکز داده‌ای اشاره شود. در اختیار داشتن اتصالات مختلف به اینترنت از طریق ISP و ICPهای مختلف: به طور معمول یک Data Center برای اتصال به اینترنت از چندین اتصال مختلف استفاده می‌کند تا در صورتی که هر یک از اتصالات به دلیلی از کار افتادند، در سرویس‌دهی مرکز وقفه‌ای پیش نیاید. برخی از Data Center معروف با بیش از 12 اتصال مختلف به اینترنت متصلند.

وجود سیستم قدرت پشتیبان:

یکی از مهم‌ترین مسائل در Data Center سرویس‌دهی بدون وقفه به مشتریان می‌باشد. با توجه به امکان قطع برق به دلایل مختلف همچون حوادث غیرمترقبه یا جنگ، نیاز به سیستم برق پشتیبان ضروری است. معمولاً Data Centerهای بزرگ از UPS های مخصوصی استفاده می‌کنند که امکان سرویسدهی به بیش از 100 کامپیوتر را دارند. علاوه بر سیستم UPS، ژنراتورهای قوی نیز در مرکز داده‌ای وجود دارد تا در صورت قطع بلندمدت برق، سرویس‌دهی بدون وقفه انجام شود.

وجود سرورهای متعدد:

هدف اصلی یک Data Center در اختیار گذاشتن سرورهای وب برای مشتریان است. سرورهای مورد استفاده با توجه به نیاز و امکانات Data Center تعیین می‌شود. تنها تفاوت مهم، نوع سرورهای مورد استفاده توسط Data Center است. در Data Center ها از دو نوع سرور استفاده می‌شود: سرورهای Rackmount و یا سرورهای Desktop. با توجه به حجم کم سرورهای Rackmount این امکان برای مرکز داده‌ای فراهم می‌شود که در فضایی کوچک، تعداد زیادی سرور قرار گیرد. اما مسئله مهم در این نوع سرورها، قیمت بالای این سرورها نسبت به سرورهای Desktop است. علاوه بر این امکان ارتقاء سرورهای Rack Mount تنها به مقدار اندک امکان‌پذیر است. با توجه به این موضوع اکثر Data Center از سرورهای Desktop استفاده می‌کنند.

مشخصات فیزیکی:

با توجه به این نکته که اکثر سرورهای وب از نوع Desktop هستند، ساختمان‌های مراکز داده‌ای اکثرا با سقف‌های بلند ساخته می‌شوند که علاوه بر تهویه هوا، امکان قرار دادن سرورهای بیشتر را می‌دهند. همچنین در تمامی Data Centerها، مسیرهایی برای گذراندن کابل‌های شبکه و همچنین کابل‌های برق وجود دارد. علاوه بر اینها، وجود سیستم تهویه قوی برای پایین نگاه داشتن دمای سرورها ضروری می‌باشد. البته مشخصاتی همچون وجود سقف کاذب، کف کاذب و همچنین سیستم اطفاء حریق در برخی موارد توصیه شده است.
مسئله مهم در Data Centerها، امکان استفاده متقاضیان از سرورهای Data Center می‌باشد که در این بخش به آن می‌پردازیم.

نحوه در اختیار گرفتن یک سرور وب:

پس از اینکه متقاضی سرور، با شرایط قراردادی که Data Center مفاد آن را تنظیم کرده موافقت کرد، یک سرور در اختیار وی گذاشته می‌شود. بسته به نوع قرارداد سرور می‌تواند تنها شامل سیستم عامل و یا نرم‌افزارهای کمکی همچون نرم‌افزارهای FTP و یا Control Panel سایت باشد. در صورتی که این نرم‌افزارها بر روی سرور نصب نشده باشد، متقاضی خود باید این نرم‌افزارها را نصب کند. متقاضی اکثرا از طریق Remote terminalها و یا نرم‌افزارهای خاصی مانند PCAnywere سرور خود را از راه دور کنترل می‌کند. پس از نصب و تنظیمات نرم‌افزاری، سرور آماده سرویسدهی می‌شود و بر حسب نیاز متقاضی استفاده می‌شود.
نکته قابل توجه، کنترل سرورها توسط متقاضی از راه دور است. با توجه به این موضوع مسئولیت کلیه مسائل و مشکلات سرور از جمله از کار افتادن سرویس‌ها و نرم‌افزارها و یا حملات هکری به عهده متقاضی می‌باشد. البته در شرایط خاص و پرداخت مبالغ معین متقاضی می‌تواند از خدمات Data Center استفاده کند. هرچند در شرایط بحرانی همچون حملات گسترده که منجر به از کار افتادن تمامی سرورها شود، معمولا Data Center برای سرویسدهی به تمامی سرورها به مشکل برخورد می‌کنند که در این صورت طبق اولویت‌های خود اقدام به رفع مشکل می‌کنند.
آیا امکان راه‌اندازی چنین مرکزی در ایران وجود دارد؟ این سوالی است که در بخش بعد به آن می‌پردازم.


چکیده
امروزه یکی از مهمترین راه های برقراری ارتباط و انتقال اطلاعات، فضای مجازی است. در این مقاله کوشش شده است تا با توجه به ویژگی های این رسانه ی نوین، برای استفاده ی بهتر و موفقیت بیشتر در استفاده ی از این رسانه به منظور انتقال و انتشار موضوعات، اخبار و اطلاعات مطبوع خود، راهکارهای مفیدی همچون استفاده از رنگهای متنوع و فونتهای مناسب و همچنین به کار بردن گویشی متناسب با مخاطبین و فضای مجازی ارائه شود.
کلید واژه ها: وب نویسی، رسانه مجازی، خبرنگاری مجازی.
مقدمه
طرز نوشتن برای هر رسانه بر مبنای ویژگی ها و امکانات آن رسانه مشخص می شود. بر همین اساس ، شیوه های نوشتن برای وب سایت های اینترنتی با نوشتن برای رسانه های دیگر متفاوت است. زیرا :
1- اینترنت ، امکان در هم آمیختن هم زمان صدا ، تصویر و نوشتار را فراهم می کند.
2- در اینترنت امکان لینک دادن وجود دارد.
3- فضای اینترنتی نامحدود است.
4- امکان انتشار فوری اخبار و اطلاعات در اینترنت وجود دارد.
5 - در اینترنت ، شرایط ارتباط بهتر بین فرستنده و گیرنده وجود دارد. فضای وب از خاصیت تعاملی قوی تری برخوردار است.
6 - بیشتر کاربران اینترنت، مطالب را اسکن می کنند.
7 - خواندن مطالب بر روی مانیتور کامپیوتر ، چشم ها را خسته می کند.
8 - میلیون ها صفحه آنلاین (Online) برای جلب توجه کاربران رقابت می کنند.
9 - امکان شخصی سازی (Personalization) در اینترنت وجود داد. هر کاربر می تواند خبرها و مطالب مورد نظر خود را جستجو و مطالعه کند.
10- وب ، رسانه ای " کاربر - محور " ( User- driven ) است.
پابلو ج . بوچکوفسکی در کتاب " دیجیتالی کردن خبر ، نو آوری در روزنامه های الکترونیک " می نویسد : " خبر الکترونیک به جای این که روزنامه نگار محور باشد، کاربر محور است و در محیط الکترونیک، کاربران، تاثیر مستقیم به مراتب بیشتری بر خبر دارند. "
کاربران وب، شبیه افرادی که کتاب یا روزنامه و مجله می خوانند ، عمل نمی کنند، بنابراین نوشتن و آماده کردن متن برای کاربران وب، مستلزم رعایت کردن قواعد خاصی است که در ادامه به آن می پردازیم.

شناخت مخاطب

برای مخاطبتان بنویسید نه برای موسسه ای که برای آن کار می کنید. مخاطب خود را مشخص و محتوای وب را بر اساس نیازهایش متناسب کنید و به او اطلاعات مفید بدهید زیرا بیشتر مردم از وب سایت ها برای یافتن اطلاعات مورد نیاز استفاده می کنند، مگر آن که سایت شما برای سرگرمی باشد. کاربران همچنین فرصت و حوصله زیادی برای جستجوی اطلاعات در اینترنت ندارند، بنابر این محتوای وب نیازمند فراهم کردن پاسخ های مفید و سریع است. اگر کاربران آنچه را که میخواهند فوری پیدا نکنند، وب سایت را ترک خواهند کرد، پس کاربر در فضای وب باید با یک کلیک جواب بگیرد.

قابلیت مرور مطلب

خوانندگان آنلاین ممکن است به جای خواندن لغت به لغت متن ، آن را مرور یا به عبارتی اسکن می کنند. بر اساس گزارش مطالعاتی موسسه نیلسون 79درصد کاربران همیشه مطالب وب را اسکن می کنند و فقط 16 درصد لغت به لغت می خوانند.
کاربران وب به جای آن که کلمه به کلمه بخوانند، معمولا پاراگراف به پاراگراف از روی مطلب عبور می کنند. مطلب وب باید با یک نگاه خوانده و اسکن شود، نه آن که مخاطب مجبور باشد مطلب را تا آخر بخواند. هر تکنیکی که بتواند خبر را برای مخاطب قابل اسکن (Scanable)
کند، تکنیک خوبی است. یعنی یکی ممکن است با ده تا میان تیتر خوب یک خبر را اسکن کند و بگوید این خبر بلند نیست. با شکستن متون به وسیله تیترها و علامت ها و برجسته کردن کلمات مهم می توان اسکن کردن مطالب را برای کاربران آسان تر کرد.

لینک دهی موثر

لینک دادن (Link) مزیت دنیای وب است؛ با استفاده از لینک های موثر می توان یک داستان را با فراهم آوردن اطلاعات پس زمینه تکمیل کرد. لینک دادن همچنین سبب تقویت مفاهیم می شود و می توان اطلاعات طولانی را به صفحات متعددی که همه درباره یک موضوع است، تقسیم کرد. یکی از نشانه های وب سایت خوب این است که لینک های مناسب در اختیار مخاطب بگذارد و هر لینکی باید یکی از توقعات مخاطب را بر آورده سازد. کاربرد ضعیف لینک ها، سبب گیج شدن خواننده، قطع روال داستان و از دست رفتن مفاهیم می شود. به خاطر داشته باشید که لینک ها باید کوتاه و در حد چند کلمه (حداکثر 5 کلمه) باشند. سعی نکنید تعریف یا مفاهیمی را که می شود به آسانی لینک داد خودتان دوباره ارائه کنید؛ بهتر است که به آنها لینک بدهید و متن خود را طولانی نکنید.

روانی مطالب

از هر آنچه به عنوان امکانات وب در اختیار داریم باید استفاده کنیم تا مطلب در حالتی ترد و شکننده به بخش های مجزا قابل تقسیم باشد؛ در ضمن هر بخش نیز به طور مستقل جوابگوی خودش باشد و سپس این مطالب مجزا از طریق لینک های مناسب با هم پیکره واحد را بسازند.

مولتی مدیا

در فضای وب از ابتدا باید در فکر تهیه متن و صدا و تصویر و ... باشید. پیش از نوشتن مطلب باید به این فکر کنید که قرار است چه اندازه از گرافیک، نقشه، کاریکاتور و چه قدر از متن بهره بگیرید یا برای مطلب صدا و تصویر بگذارید. استفاده از گرافیک را در صفحات وب محدود کنید و کل یک صفحه را گرافیک و عکس اختصاص ندهید.

عکس

در محیط وب، عکس نباید تزئینی باشد. در یک سایت حرفه ای عکس یا گرافیک به خدمت تیتر می آید. در فضای وب عکس و تیتر در یک رابطه تکاملی با هم حرکت می کنند؛ تیتر یک چیزی به ما می گوید و شرح عکس به تیتر کمک می کند. هر کاربری که وارد سایت می شود اول تیتر را می‌خواند، بعد به عکس نگاه می کند بعد شرح عکس را می خواند و در واقع شرح عکس در فضای اینترنتی شبیه سو تیتر است در فضای روزنامه نگاری. بر خلاف شعار قدیمی " عکس در خدمت مطلب است " شعار امروزین این است : " عکس، مطلب است. " رنگ نیز می تواند همین کارکرد را دارد.

کاربرد فونت درشت و لیست ها

استفاده از واژه هایی که فونت آنها درشت و سیاه (Bold) است می تواند به مخاطب در یافتن موضوعات اصلی موجود در متن کمک کند. با استفاده از این حروف همچنین می توانید عبارات مهم را در متن برجسته کنید. البته باید از حروف درشت یا ایتالیک در حد کم استفاده کنید تا مخاطب با شلوغی متن مواجه نشود. همچنین زیر چیزی خط نکشید. از لیست علامات و فضای سفید برای کنترل جریان متن استفاده کنید.
علائم اول پاراگراف ها (دایره کوچک تو پر ، تو خالی ، ستاره مربع های تو پر و تو خالی و...) کمک می کنند تا مطلب، تفکیک شده به نظر برسد و یا چند موضوع مرتبط به هم به صورت یک لیست دنبال هم بیایند؛ برخی این کار را بدون استفاده از علائم و فقط با تو رفتگی اول پاراگراف انجام می دهند.

ایجاد سازگاری

اصطلاحات و سبک مطالب در سراسر سایت باید با یکدیگر سازگار باشند زیرا ناسازگاری موجب مغشوش شدن و به حاشیه رفتن خوانندگان می شود. همچنین متن و طراحی سایت باید هماهنگ و معرف یکدیگر باشد چرا که هدف اصلی سبک و محتوا کسب موفقیت است.

ساده نویسی

به زبان گفتار بنویسید زیرا طبیعی ترین شیوه نوشتن است اما از اصطلاحات عامیانه، مبالغه آمیز و بی معنا استفاده نکنید. سبک نگارش در وب رسمی نیست. ساده و واضح بنویسید و در نظر داشته باشید که کاربران تحمل کمتری در قبال متون نا واضح دارند. همچنین به خاطر داشته باشید که وب سایت شما می تواند به وسیله یک مودم مورد دسترس هر کسی در هر نقطه جهان قرار گیرد ، بنا بر این از محتوای مناسبی استفاده کنید. در ضمن کلی گویی نکنید زیرا در فضای وب حرف های کلی جایی ندارد.
هرم وارونه، مناسب است
در فضای وب، ساخت هرم وارونه، ساخت خوبی است فقط به یک دلیل که کوتاه است و صفت زیاد ندارد. پاراگراف اول اخبار و متون وب باید حاوی چکیده مطلب باشد و هر صفحه بهتر است با اطلاعات واضح آغاز شود زیرا خواننده به داشتن یک نگاه کلی درباره آنچه در صفحه آمده است نیاز دارد تا ببیند مطلب، مورد علاقه او هست یا خیر؛ مطمئن باشید که نخستین تیترگذاری و پاراگراف این توضیح را می دهد. نخستین پاراگراف (لید) باید پرقوت و جذاب باشد.

کوتاهی متن

مخاطب حوصله پرگویی و در عین حال کم محتوایی را ندارد. خواننندگان وب با مشاهده متون طولانی ، احساس نامطبوعی پیدا می کنند. خواندن از روی مانیتور کامپیوتر حدود 25 درصد کندتر از خواندن از روی صفحات روزنامه صورت می گیرد و چشم ها را نیز خسته می کند. بر همین اساس گفته می شود که محتوای هر مطلب در وب باید باید 50 درصد محتوای چاپی آن باشد. با کوتاه نگه داشتن متن، کاربران آسان تر می توانند آن را بخوانند. کوتاه بنویسید و زوائد را حذف کنید بدون آن که محتوا را قربانی کنید. نوشتن 500 کلمه برای هر صفحه وب توصیه شده است.

کوتاهی پاراگراف ها

پاراگراف های کوتاه این پیام را به خواننده ارسال می کنند : من آسان هستم اما پاراگراف های طولانی داد می زنند که : خواندن من مستلزم تقلاست.
تجزیه پاراگراف ها یکی از شیوه های موثر برای اسکن کردن راحت مطالب است. توصیه می شود تعداد کلمات پاراگراف ها 40 تا 70 کلمه باشد. همچنین هر پاراگراف را به یک ایده اختصاص دهید. با این کار ، خواننندگان وب سایت ، مطالب را به راحتی اسکن می کنند ، به نکته مهم هر پاراگراف پی می برند و با خیال راحت سراغ پاراگراف بعدی می روند و واهمه ای نخواهند داشت که چیزی را از قلم انداخته اند.
جملات نیز مستقیم ، کوتاه ، معطوف به پیام و گویا و در حد درک مخاطبان باشند. کلمات و جملات مرکب را کمتر به کار ببرید و به قول دکتر یونس شکرخواه سر هر واژه اضافی را به سنگ بزنید. تعداد کلمات هر جمله بهتر است 15 تا 20 کلمه باشد.

کاربرد تیتر

تیتر بزنید اما پر معنا؛ تیتر باید بر مفهوم اصلی دلالت کند و در عین حال کوتاه (کمتر از 8 کلمه)، ساده و جذاب باشد. تیتر اصلی باید در بالای صفحه به وضوح دیده شود. اگر متن شما بیش از 300 کلمه شد حتما از میان تیترهای کوتاه استفاده کنید. میان تیترها نیز به اسکن شدن آسان مطلب کمک می کنند.

داشتن دقت

اشتباهات دستوری، تایپی و املایی می تواند اعتماد خوانندگان را از بین ببرد. خیلی ها متوجه اشتباهات شما می شوند. در انتخاب واژه ها دقت کنید ، اختصارات را به طور کامل تشریح کنید ، از نقل قول ها و افعال قوی بهره بگیرید و از نوشتن مطالبی که از نظر درک زمان بیشتری را می طلبید بپرهیزید.


هدف از بهینه سازی صفحات وب جایگیری در صفحات نخست نتایج جستجو است. قرار گرفتن در رده های بالای نتایج جستجو می تواند صدها و شاید هزاران بازدید کننده را روزانه به سایت شما راهنمایی کند. این دسته از بینندگان که در پی جستجوهای خود به سایت شما وارد شده اند، کاملا هدفمند به دنبال موضوع مطرح شده در سایت شما بوده اند. فرآیند بهینه سازی موتورهای جستجو شامل مراحل زیر است:

1. انتخاب کلیدواژه ها

کلیدواژه ها همان کلماتی هستند که وقتی مورد جستجو قرار می گرفتند سایت یا سند ما در صفحات نخست نتایج جستجو (حداقل ? صفحه اول) ظاهر شود. در انتخاب کلمات کلیدی باید به چند نکته توجه شود :
ارتباط معنایی با محتویات سایت :
کلیدواژه ها باید با موضوع سایت مرتبط باشند. اگر اینچنین نباشد رتبه سایت بسیار پایین خواهد آمد و حتی ممکن است به عنوان تقلب (Spam) شناخته شود.
میزان محبوبیت :
محبوبیت کلیدواژه به معنای میزان تقاضای آن از طرف کاربران است. هر چه این محبوبیت بیشتر باشد، بدون شک بعد از قرار گیری در رتبه بندی موتور جستجو، ترافیک بیشتری بوجود می آید. دامنه محبوبیت هم از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا یک واژه آلمانی بین یک عده خاص ( آلمانی زبان ها ) دارای محبوبیت است.
در نظر گرفتن رقیبان :
اگر کلیدواژه شما از محبوبیت بالایی برخوردار است اما رقیبان بسیارزیادی با شما رقابت می کنند (بویژه که از سایت های مهم باشند) بهتر است از آن واژه صرفنظر کنید و یا تا حد امکان تخصصی تر آن را دنبال کنید، یعنی با ترکیب واژه با دیگر واژه ها یک عبارت چند کلمه ای بسازید. کیفیت رقبای شما نیز خیلی مهم است. یعنی آن ها چقدر "مهم" هستند. مثلا رقابت با سایت ebay خیلی سخت تر و دشوارتر از رقابت با یک وبلاگ محلی است.

2. بکارگیری کلیدواژه ها در URL

نام دامنه سایت خود را متناسب با محتوای سایتتان انتخاب کنید و کلیدواژه ها را در نام پوشه و نام فایل بکار برید.

3. بکارگیری کلیدواژه ها در صفحه

عنوان صفحه - Title
عنوان صفحه شامل ? تا ?? کلمه است و همان متنی است که بالای گردشگر اینترنت ظاهر می شود و موقع ذخیره کردن صفحه و اضافه کردن آن به صفحات محبوب به عنوان اسم پیش فرض ظاهر می شود.
تگ توصیف - Meta Deion
برخی از موتورهای جستجو این متن را که شامل 2? تا ?? کلمه در توصیف صفحه است بعد از عنوان سایت در نتایج جستجوی خود نشان می دهند. از کلیدواژه ها در این متن استفاده کنید.
تگ کلیدواژه ها - Meta Keywords
این تگ جزو تگ های بسیار مهم سایت است زیرا موتورهای جستجو برای این بخش ارزش زیادی قائلند. ابتدا کلیدواژه اصلی، بعد کلیدواژه دوم و بعد چند کلید واژه مشابه را قرار دهید.
تگ سرصفحه - H1
کلیدواژه خود را در سرصفحه قرار دهید.
تگ تو پر - B
بکارگیری کلیدواژه در متن در حالت تو پر باعث نتیجه بهتر می شود.
تگ مشخصات عکس - Alt
وقتی در سایتی ماوس را بر روی عکسی نگاه میدارید برای چند ثانیه متنی ظاهر می که شامل توضیحی در مورد عکس است. موتورهای جستجو حتی این توضیحات به ظاهر کوچک را در نظر می گیرند به همین دلیل از کلیدواژه ها در این متن استفاده کنید.
نام فایل های عکس
نام فایل های عکس موجود در سایتتان را از میان کلیدواژه ها انتخاب کنید و نام را فارسی انتخاب نکنید.
متن صفحه - Content
ارتباط کامل متن با موضوع و نگارش ساده و صحیح آن مهم است. کلیدواژه ها را نیز طوری در متن صفحه بکار برید که ساختار متن حفظ شود. پارامترهای زیر را در بکارگیری کلیدواژه ها در نظر بگیرید :
جایگاه کلیدواژه (Prominence)
منظور میزان نزدیکی کلیدواژه به ابتدای صفحه است. اولویت به ترتیب در مکان های زیر است : عنوان متن ، عنوان فصل ها ، اولین کلمه پاراگراف ، خط های اول پاراگراف اول ، پاراگراف اول ، خطوط بالای متن .
چگالی کلیدواژه (Weight/Density)
منظور از چگالی، نسبت دفعات تکرار کلمات کلیدی به کل متن است. باید مقدار این پارامتر را در حد معقول نگهدارید. فرمول محاسبه درصد چگالی : ??? * تعداد کلمات متن/ تعداد کلیدواژه ها برای متن صفحه، چگالی بین ? تا 7 مناسب است.
تعداد کلیدواژه (Frequency)
منظور از تعداد کلید واژه، دفعاتی است که یک کلید واژه بکار برده می شود. هر چه دفعات تکرار بیشتر باشد، نمره این پارامتر بالاتر می رود.
توزیع کلیدواژه (Proximity)
منظور این است که کلیدواژه ها چقدر از هم دور یا به هم نزدیک هستند. باید سعی شود که کلیدواژه ها خیلی به هم نزدیک نباشند و در همه جای متن وجود داشته باشند.

4. تهیه نقشه سایت - Sitemap

لیستی از تمام صفحات سایت به همراه توضیح کوتاهی در مورد آنها، در صفحه ای قرار دهید و لینکی به آن در صفحه اول سایت قرار دهید. نقشه سایت کار موتورهای جستجو را برای شناسایی صفحات سایت آسان می کند.

5. محبوبیت لینک - Link Popularity

این بخش از بهینه سازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از چند جهت برسی می شود:
تعداد لینک های ورودی
اهمیت و کیفیت لینک های ورودی. لینکی که بین دو سایت با زمینه کاری مشابه رد وبدل شده، با کیفیت است و لینکی از یک سایت با رتبه بالا مهم است.
متنی که لینک می شود (Link Anchor Text)
وجود کلیدواژه ای که صفحه بر مبنای آن بهینه سازی شده در این متن مهم است چون موتورهای جستجو این پارامتر را هم در نظر می گیرند.